Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Rundvlees | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 30 min
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Ingrediënten:
- 800 g dunne lende (beenhouwerij)
- 0.5 knolselder
- 1 plantje platte peterselie
- 2 eetl. boter
- 2 eetl. bloem
- 1 eetl. mierikswortel met room (bokaal)
- 2 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 eetl. kerriepoeder
- 0.5 koffiel. grof zeezout
- zwarte peper (molen)
- peper en zout
Voorbereiding (10 min):
- Meng het kerriepoeder met de bloem en kruid met peper en zout.
- Schil de knolselder en snij in gelijke frieten.
- Wentel ze door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Hak de platte peterselie grof.
Bereiding (20 min):
- Smelt de boter in een braadpan en bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin.
- Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min. verder garen.
- Draai het vlees tussendoor eens om.
- Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de kalfsfond, schraap de braadresten los en meng er de mierikswortel onder.
- Kruid met peper en zout.
- Bak de knolselderfrieten ± 2 min. in een frituurpan op 175 °C.
Afwerking:
- Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden.
- Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper van de molen.
- Lepel er de saus rond en serveer met de knolselderfrieten.
- Werk af met de platte peterselie.
- Ook lekker met gratin dauphinois.
Drankadvies:
Bier: Leffe Royale Blond abdijbier
Wijn: Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur
Wijn: Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur
Voedingswaarde:
- Energie: 360 kcal
- Eiwitten: 46.9 g
- Vetten: 13.5 g
- Koolhydraten: 10.2 g