Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30min
| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g dunne lende
- 0.5 knolselder
- 1 plantje platte peterselie
- 2 el. boter
- 2 el. bloem
- 1 el. mierikswortel met room (bokaal)
- 2 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 el. kerriepoeder
- 0.5 klp. grof zeezout
- zwarte peper (molen)
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (10 min)
- Meng het kerriepoeder met de bloem en kruid met peper en zout.
- Schil de knolselder en snij in gelijke frieten.
- Wentel ze door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Hak de platte peterselie grof.
bereiding ( 20 min)
- Smelt de boter in een braadpan en bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin.
- Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min. verder garen.
- Draai het vlees tussendoor eens om.
- Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de kalfsfond, schraap de braadresten los en meng er de mierikswortel onder.
- Kruid met peper en zout.
- Bak de knolselderfrieten ± 2 min. in een frituurpan op 175 °C.
afwerking
- Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden.
- Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper van de molen.
- Lepel er de saus rond en serveer met de knolselderfrieten.
- Werk af met de platte peterselie.
- Ook lekker met gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: | Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur |
Bier: | Leffe Royale Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 360 Kcal | Eiwitten: 46,9 gr | Vetten: 13,5 gr | Koolhydraten: 10,2 gr |