Duivelsgebraad met romige wortelsaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 15 min voorbereiding en 25 min bereiding
| 2017.03.22 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneetjes duivelsgebraad (varkensfilet)
- 600 gr wortelen
- 3 takjes verse peterselie
- 800 gr aardappelen
- 1 ui
- 1 dl lichte room
- 3 el olijfolie
- ½ klp nootmuskaat
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen snij in stukken – kook ze in 20 min gaar in licht gezouten water en giet af
- Schil de wortelen en snij in schijfjes – kook ze in 10 min gaar in licht gezouten water en giet af
- Snipper de ui en e peterselie fijn
- Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de sneetjes gebraad 3 a 4 min aan elke kant mooi bruin
- Verhit 2 el olijfolie in de kookpan van de wortelen en bak de ui glazig.
- Voeg de lichte room toe en kook 2 min verder op een hoog vuur.
- Roer er de wortelen onder en kruid met peper en zout en de nootmuskaat.
- Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie
- Serveer met de gekookte aardappelen