Dubbeldekker bliksem

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 45 min

| info kaartjes huishoudbeurs 2016

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el pesto (kijk ook even naar mijn eigen gemaakte pesto)
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr aardappelen
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 goudrenet
  • 1 stengel bosui
  • p&z
  • 2 groenteschijven van jumbo
  • olijfolie
  • 1 Granny Smith appel
  • bakje bloem
  • 5 bladen sla
  • takje groen

Bereiding

  1. Meng voor saus 1: de mosterd en de honing door elkaar
  2. Meng voor saus 2: de pesto en olijfolie door elkaar (als mijn eigen gemaakte pesto smeuïg genoeg is, hoeft er niet nog meer olijfolie bij)
  3. Doe de aardappelen met de groentebouillon in een pan en laat dit een kwartier zachtjes doorkoken
  4. voeg de goudrenet toe in stukjes en kook weer een kwartiertje
  5. Zeef het geheel, stamp het door elkaar en spatel de fijngesneden bosui erdoor.
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe
  7. Halveer de groenteschijven in dikte en bak ze in weinig olijfolie krokant
  8. Snijd e Granny Smith in 10 dunne plakjes, bestrooi met wat peper, haal ze door de bloem en bak ze kort in weinig lijfolie goudbruin.
  9. Leg op een bord en groenteschijf met de hete bliksem
  10. Leg de ander helft erop.
  11. Druk voorzichtig aan en stapel dakpansgewijs 5 plakjes Granny Smith erover
  12. Drapeer de sausen op de borden
  13. Steek wat in de zijkant van de bliksem.
  14. Takje groen, klaar!

Categorieën