Dubbeldekker bliksem
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 45 min
| info kaartjes huishoudbeurs 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el pesto (kijk ook even naar mijn eigen gemaakte pesto)
- 1 el olijfolie
- 250 gr aardappelen
- 4 dl groentebouillon
- 1 goudrenet
- 1 stengel bosui
- p&z
- 2 groenteschijven van jumbo
- olijfolie
- 1 Granny Smith appel
- bakje bloem
- 5 bladen sla
- takje groen
Bereiding
- Meng voor saus 1: de mosterd en de honing door elkaar
- Meng voor saus 2: de pesto en olijfolie door elkaar (als mijn eigen gemaakte pesto smeuïg genoeg is, hoeft er niet nog meer olijfolie bij)
- Doe de aardappelen met de groentebouillon in een pan en laat dit een kwartier zachtjes doorkoken
- voeg de goudrenet toe in stukjes en kook weer een kwartiertje
- Zeef het geheel, stamp het door elkaar en spatel de fijngesneden bosui erdoor.
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Halveer de groenteschijven in dikte en bak ze in weinig olijfolie krokant
- Snijd e Granny Smith in 10 dunne plakjes, bestrooi met wat peper, haal ze door de bloem en bak ze kort in weinig lijfolie goudbruin.
- Leg op een bord en groenteschijf met de hete bliksem
- Leg de ander helft erop.
- Druk voorzichtig aan en stapel dakpansgewijs 5 plakjes Granny Smith erover
- Drapeer de sausen op de borden
- Steek wat in de zijkant van de bliksem.
- Takje groen, klaar!