Druiventaart …

Druiventaart met sinaasappelmarmelade

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ dessert/ 8 personen

| minder dan 60 min

| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 g witte druiven
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 1 rol bladerdeeg  
  • 120 g amandelpoeder
  • 3 el. sinaasappelmarmelade
  • 100 g suiker

Bereiding

15 min + 30 min in de oven
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de zachte boter samen met de suiker tot een glad mengsel.
  3. Roer er een voor een de eieren goed onder.
  4. Voeg daarna het amandelpoeder toe en meng goed.
  5. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
  6. Bestrijk het bladerdeeg met de marmelade.
  7. Giet er het amandeldeeg over.
  8. Snij de druiven middendoor en verwijder de pitjes.
  9. Verdeel de druiven met de bolle kant naar boven over het deeg en duw ze er lichtjes in. Duw de randen van het bladerdeeg naar binnen.
  10. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  12. Haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Drankadvies
Wijn:

Château de Valmer, A.O.P. Vouvray

Bier: Maes Radler Citroen, Pilsbier
Voedingswaarde
Energie: 420 kcal Eiwitten: 7,3 gr Vetten: 26,2gr Koolhydraten: 37,7gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten