Druiventaart met sinaasappelmarmelade

Omschrijving

Dessert | Gebak | 8 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Ingrediënten

  • 300 g witte druiven
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • 120 g amandelpoeder
  • 3 el. sinaasappelmarmelade
  • 100 g suiker

Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de zachte boter samen met de suiker tot een glad mengsel.
  3. Roer er een voor een de eieren goed onder.
  4. Voeg daarna het amandelpoeder toe en meng goed.
  5. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
  6. Bestrijk het bladerdeeg met de marmelade.
  7. Giet er het amandeldeeg over.
  8. Snij de druiven middendoor en verwijder de pitjes.
  9. Verdeel de druiven met de bolle kant naar boven over het deeg en duw ze er lichtjes in. Duw de randen van het bladerdeeg naar binnen.
  10. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  12. Haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Drankadvies

Bier: Maes Radler Citroen, Pilsbier
Wijn: Château de Valmer, A.O.P. Vouvray

Voedingswaarde

  • Energie: 420 kcal
  • Eiwitten: 7.3 g
  • Vetten: 26.2 g
  • Koolhydraten: 37.7 g