Druiventaart met sinaasappelmarmelade
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ dessert/ 8 personen
| minder dan 60 min
| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 g witte druiven
- 100 g boter
- 3 eieren
- 1 rol bladerdeeg
- 120 g amandelpoeder
- 3 el. sinaasappelmarmelade
- 100 g suiker
Bereiding
15 min + 30 min in de oven
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Mix de zachte boter samen met de suiker tot een glad mengsel.
- Roer er een voor een de eieren goed onder.
- Voeg daarna het amandelpoeder toe en meng goed.
- Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
- Bestrijk het bladerdeeg met de marmelade.
- Giet er het amandeldeeg over.
- Snij de druiven middendoor en verwijder de pitjes.
- Verdeel de druiven met de bolle kant naar boven over het deeg en duw ze er lichtjes in. Duw de randen van het bladerdeeg naar binnen.
- Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Dek de taart de laatste 10 min. af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
- Haal de taart uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Drankadvies
Wijn: |
Château de Valmer, A.O.P. Vouvray |
Bier: | Maes Radler Citroen, Pilsbier |
Voedingswaarde
Energie: 420 kcal | Eiwitten: 7,3 gr | Vetten: 26,2gr | Koolhydraten: 37,7gr |