Dadelcouscous met vijgenyoghurt

Omschrijving

salades  | Hoofdgerecht | 4 personen | vegetarisch

tijd  | ± 15 minuten

bron  | 24K – Rudolph van Veen 

Ingrediënten

Dadelcouscous

  • 500 ml water
  • 300 g couscous
  • 1 bosje bospeen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 100 g amandelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 150 g dadels zonder pit 

Vijgenyoghurt

  • 500 g Turkse yoghurt
  • 100 g vijgenjam
  • 1 el honing

Bereiding

Dadelcouscous

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Strooi de couscous in een grote kom en schenk het kokende water erop.
  3. Dek de kom af met een deksel en laat 5-10 minuten staan.
  4. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  5. Schil en snijd de bospenen in stukjes.
  6. Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bospenen af.
  7. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  8. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  9. Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.
  10. Hak de amandelen grof.
  11. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
  12. Voeg de bospenen, courgette en de helft van de amandelen toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
  13. Snijd de dadels in grove stukken.
  14. Voeg de dadels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
  15. Roer het groentemengsel door de couscous en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Vijgenyoghurt

  1. Meng in een kom de Turkse yoghurt, vijgenjam, honing en de resterende amandelen.
  2. Verdeel de dadelcouscous over borden en serveer de vijgenyoghurt erover.