Dadelcouscous met vijgenyoghurt
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
 | ± 15 min
 | 24Kitchen/ chef: Rudolph van Veen/ en een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
Dadelcouscous
- 500 ml water
 - 300 g couscous
 - 1 bosje bospeen
 - 1 rode ui
 - 1 teentje knoflook
 - 1 courgette
 - 100 g amandelen
 - olijfolie om in te bakken
 - 2 tl kaneelpoeder
 - 150 g dadels zonder pit
 
Vijgenyoghurt
- 500 g Turkse yoghurt
 - 100 g vijgenjam
 - 1 el honing
 
Bereiding
Dadelcouscous
- Breng het water aan de kook.
 - Strooi de couscous in een grote kom en schenk het kokende water erop.
 - Dek de kom af met een deksel en laat 5-10 minuten staan.
 - Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
 - Schil en snijd de bospenen in stukjes.
 - Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bospenen af.
 - Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
 - Snijd de courgette in kleine blokjes.
 - Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.
 - Hak de amandelen grof.
 - Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
 - Voeg de bospenen, courgette en de helft van de amandelen toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
 - Snijd de dadels in grove stukken.
 - Voeg de dadels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
 - Roer het groentemengsel door de couscous en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
 
Vijgenyoghurt
- Meng in een kom de Turkse yoghurt, vijgenjam, honing en de resterende amandelen.
 - Verdeel de dadelcouscous over borden en serveer de vijgenyoghurt erover.