Dadelcouscous met vijgenyoghurt
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
| ± 15 min
| 24Kitchen/ chef: Rudolph van Veen/ en een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Dadelcouscous
- 500 ml water
- 300 g couscous
- 1 bosje bospeen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 100 g amandelen
- olijfolie om in te bakken
- 2 tl kaneelpoeder
- 150 g dadels zonder pit
Vijgenyoghurt
- 500 g Turkse yoghurt
- 100 g vijgenjam
- 1 el honing
Bereiding
Dadelcouscous
- Breng het water aan de kook.
- Strooi de couscous in een grote kom en schenk het kokende water erop.
- Dek de kom af met een deksel en laat 5-10 minuten staan.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de bospenen in stukjes.
- Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bospenen af.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kleine blokjes.
- Verwarm een pan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.
- Hak de amandelen grof.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de kaneelpoeder circa 2 minuten.
- Voeg de bospenen, courgette en de helft van de amandelen toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de dadels in grove stukken.
- Voeg de dadels toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee.
- Roer het groentemengsel door de couscous en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Vijgenyoghurt
- Meng in een kom de Turkse yoghurt, vijgenjam, honing en de resterende amandelen.
- Verdeel de dadelcouscous over borden en serveer de vijgenyoghurt erover.