Curry met koriander, steakreepjes en Chinese kool

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 35 min

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g minuutsteak (beenhouwerij)
  • 0.5 Chinese kool
  • 100 g sojascheuten
  • 0.5 limoen (alleen het sap)
  • 2 groene pepertjes
  • 3 cm gember (vers)
  • 2 plantjes koriander
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g Thaise rijst
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 el. rijstolie
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

  1. Snij de steaks in dunne reepjes.
  2. Snipper de Chinese kool fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit de groene pepertjes.
  4. Hou enkele takjes koriander apart voor de afwerking.
  5. Mix de rest van de blaadjes en de steeltjes koriander, samen met de gember, de sjalot, het knoflook, de groene
    pepertjes en het limoensap tot een gladde pasta.
  6. Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak de reepjes steak 1 à 2 min. gaar.
  7. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  8. Voeg de korianderpasta toe en roerbak even.
  9. Voeg ook de fijngesnipperde Chinese kool toe, samen met de kokosmelk en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  10. Voeg 2 min. voor het einde van de gaar tijd de sojascheuten toe.
  11. Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  12. Voeg het vlees opnieuw toe aan de curry en laat nog even warm worden.
  13. Kruid met zwarte peper en zout.
  14. Afwerking: serveer de curry met de rijst en werk af met wat korianderblaadjes.
Drankadvies
Wijn:

Waratah, Shiraz-Cabernet Sauvignon, Australië

Bier: Floreffe Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 649 Kcal Eiwitten: 37,8 gr Vetten: 31,1 gr Koolhydraten: 55,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email