Cupcakes met frambozen

Omschrijving

Dessert | bakkerij | 12 stuks
tijd     : 40 min

bron: 2014.10.22 – Colruyt inspiratiefolder. Ontspannen genieten

Ingrediënten

  • 140 g frambozen (diepvries)
  • 140 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 4 eetl. melk
  • 50 g gemalen kokospoeder
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 140 g rietsuiker
  • 0.5 buisje vanillearoma
  • Voor de versiering:
  • 4 eetl. frambozencoulis (diepvries)
  • 85 g boter (op kamertemperatuur)
  • 280 g bloemsuiker
  • 3 eetl. gemalen kokospoeder

Bereiding

  1. Laat de frambozencoulis ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  3. Meng de bloem met de rietsuiker, 50 g kokospoeder, 140 g boter in klontjes, het vanille-aroma, de eieren en de melk.
  4. Klop 2 min. met de mixer tot een glad deeg.
  5. Meng er voorzichtig de diepgevroren frambozen onder.
  6. Verdeel het deeg over 12 papieren vormpjes.
  7. Zet de cupcakes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
  9. Maak intussen de topping: meng 85 g boter in klontjes met de bloemsuiker en de frambozencoulis.
  10. Bestrijk de cupcakes met de topping en bestrooi met 3 eetl. kokospoeder.
  11. Tip voor de kinderen: vervang het kokospoeder door decoraties van Dr. Oetker (bv. Regenboogfantasie, schrijfstiften voor gebak …)

Voedingswaarde

  • Energie: 385 kcal
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 47.5 g