Cupcake met frambozen

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks

| 40 min

| 2014.10.22 – Colruyt inspiratiefolder. Ontspannen genieten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 140 g frambozen (diepvries)
  • 140 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 4 el. melk
  • 50 g gemalen kokospoeder
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 140 g rietsuiker
  • 0.5 buisje vanillearoma
  • Voor de versiering:
  • 4 el. frambozencoulis (diepvries)
  • 85 g boter (op kamertemperatuur)
  • 280 g bloemsuiker
  • 3 el. gemalen kokospoeder

Bereiding

  1. Laat de frambozencoulis ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  3. Meng de bloem met de rietsuiker, 50 g kokospoeder, 140 g boter in klontjes, het vanille-aroma, de eieren en de melk.
  4. Klop 2 min. met de mixer tot een glad deeg.
  5. Meng er voorzichtig de diepgevroren frambozen onder.
  6. Verdeel het deeg over 12 papieren vormpjes.
  7. Zet de cupcakes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
  9. Maak intussen de topping: meng 85 g boter in klontjes met de bloemsuiker en de frambozencoulis.
  10. Bestrijk de cupcakes met de topping en bestrooi met 3 el. kokospoeder.
  11. Tip voor de kinderen: vervang het kokospoeder door decoraties van Dr. Oetker (bv. Regenboogfantasie, schrijfstiften voor gebak …)
Voedingswaarde
Energie: 385 Kcal Eiwitten: 3 gr Vetten: 20 gr Koolhydraten: 47,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email