Cupcake met frambozen
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| 40 min
| 2014.10.22 – Colruyt inspiratiefolder. Ontspannen genieten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 140 g frambozen (diepvries)
- 140 g boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 4 el. melk
- 50 g gemalen kokospoeder
- 175 g zelfrijzende bloem
- 140 g rietsuiker
- 0.5 buisje vanillearoma
- Voor de versiering:
- 4 el. frambozencoulis (diepvries)
- 85 g boter (op kamertemperatuur)
- 280 g bloemsuiker
- 3 el. gemalen kokospoeder
Bereiding
- Laat de frambozencoulis ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de bloem met de rietsuiker, 50 g kokospoeder, 140 g boter in klontjes, het vanille-aroma, de eieren en de melk.
- Klop 2 min. met de mixer tot een glad deeg.
- Meng er voorzichtig de diepgevroren frambozen onder.
- Verdeel het deeg over 12 papieren vormpjes.
- Zet de cupcakes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Maak intussen de topping: meng 85 g boter in klontjes met de bloemsuiker en de frambozencoulis.
- Bestrijk de cupcakes met de topping en bestrooi met 3 el. kokospoeder.
- Tip voor de kinderen: vervang het kokospoeder door decoraties van Dr. Oetker (bv. Regenboogfantasie, schrijfstiften voor gebak …)
Voedingswaarde
Energie: 385 Kcal | Eiwitten: 3 gr | Vetten: 20 gr | Koolhydraten: 47,5 gr |