Cupcake met frambozen
Omschrijving
 | Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
 | 40 min
 | 2014.10.22 – Colruyt inspiratiefolder. Ontspannen genieten
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 140 g frambozen (diepvries)
 - 140 g boter (op kamertemperatuur)
 - 2 eieren
 - 4 el. melk
 - 50 g gemalen kokospoeder
 - 175 g zelfrijzende bloem
 - 140 g rietsuiker
 - 0.5 buisje vanillearoma
 - Voor de versiering:
 - 4 el. frambozencoulis (diepvries)
 - 85 g boter (op kamertemperatuur)
 - 280 g bloemsuiker
 - 3 el. gemalen kokospoeder
 
Bereiding
- Laat de frambozencoulis ontdooien.
 - Verwarm de oven voor op 180 °C.
 - Meng de bloem met de rietsuiker, 50 g kokospoeder, 140 g boter in klontjes, het vanille-aroma, de eieren en de melk.
 - Klop 2 min. met de mixer tot een glad deeg.
 - Meng er voorzichtig de diepgevroren frambozen onder.
 - Verdeel het deeg over 12 papieren vormpjes.
 - Zet de cupcakes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
 - Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
 - Maak intussen de topping: meng 85 g boter in klontjes met de bloemsuiker en de frambozencoulis.
 - Bestrijk de cupcakes met de topping en bestrooi met 3 el. kokospoeder.
 - Tip voor de kinderen: vervang het kokospoeder door decoraties van Dr. Oetker (bv. Regenboogfantasie, schrijfstiften voor gebak …)
 
Voedingswaarde
| Energie: 385 Kcal | Eiwitten: 3 gr | Vetten: 20 gr | Koolhydraten: 47,5 gr |