Cupcakes Erwin-Rita

Een succesvolle traktatie voor onze verjaardag

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 2 x 12 stuks

| ruim een uurtje

| Rudolph’s Bakery via 24Kitchen. Een eigen combinatie van Rudolph’s Cupcake (500e aflevering) en Cosmopolitan Cupcak

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Basis cupcakebeslag Rudolph’s cupcakes Cosmopolitan cupcake
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 gr zonnebloemolie
  • 50 g krenten
  • 50 g pecannoten
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 120 g suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 g zonnebloemolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 100 gr gedroogde cranberries
Cranberrie compote Botercrème Zandkoekjes
  • 200 g cranberry’s (diepvries)
  • 75 g suiker
  • 50 ml water
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 gr zachte roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 300 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 150 g boter
  • 60 gr poedersuiker

Bereiding

Rudolph’s cupcakes (12 stuks)
  1. Wel de krenten circa 1 uur in warm water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  3. Rooster de pecannoten circa 8 minuten en hak in stukjes.
  4. Smelt de boter.
  5. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, en de speculaaskruiden.
  6. Meng ei, melk en gesmolten boter door het droge mengsel.
  7. Spatel de krenten en de gehakte pecannoten erdoor.
  8. Verdeel de cupcakevormen over de cupcake tray.
  9. Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.
  10. Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 
Cosmopolitan cupcakes (12 stuks)
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en het zout.
  3. Meng in een andere kom het ei, melk en de zonnebloemolie.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel en de limoen en voeg toe aan het melkmengsel.
  5. Bewaar de sinaasappel en limoen voor de garnering.
  6. Meng het droge mengsel door het natte mengsel en meng de cranberry’s erdoor.
  7. Verdeel de cupcakevormen over de cupcake tray.
  8. Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.
  9. Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Cranberrie compote
  1. Breng de cranberry’s met de suiker en het water aan de kook.
  2. Kook in circa 15 minuten tot een compote en laat afkoelen.
Botercrème
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Houd een scheutje melk achter.
  3. Breng de rest van de melk samen met het vanillemerg en de suiker aan de kook.
  4. Roer de eidooiers met het scheutje melk en de bloem los.
  5. Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
  6. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  7. Roer de boter met de poedersuiker luchtig.
  8. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème.
  9. Roer de afgekoelde cranberry compote erdoor.
Zandkoekjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  3. Zeef de bloem boven het aanrecht en maak er een kuiltje in.
  4. Meng in het kuiltje poedersuiker, ei en boter.
  5. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een egaal deeg.
  6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van circa 5 mm
  7. Steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.
  9. TIP: als je restjes deeg overhoudt, kun je dit invriezen om later nog eens te gebruiken
Garnering zandkoekjes
  1. Maak met de stempelletters de namen afzonderlijk de namen
  2. Plak ze op de daarvoor bestemmend liniaal/plaatje (in spiegelbeeld)
  3. Draai om en druk ze, vóór het bakken, in het deeg
  4. Haal je plaatje weg. Je ziet nu de namen in de diepte (omgekeerd reliëf) staan
  5. Na het bakken kan je deze naar believen vullen bv met gesmolten chocolade

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email