Cupcakes Erwin – Rita

Omschrijving

 cupcake| bakkerij | klein gebak | 12 stuks

tijd | ruim een uur

bron | Rudolph’s Bakery via 24Kitchen. Een eigen combinatie van Rudolph’s Cupcake (500e aflevering) en Cosmopolitan Cupcak

Ingrediënten

Basis cupcake beslag

 

  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 g zonnebloemolie
  Rudolph’s Cupcakes

 

  • 50 g krenten
  • 50 g pecannoten
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 120 g suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  Cosmopolitan Cupcakes

 

  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 g zonnebloemolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 100 g gedroogde cranberries

Cranbarry compote

  • 200 g cranberry’s (diepvries)
  • 75 g suiker
  • 50 ml water
Botercrème

 

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 g zachte boter
  Zandkoekjes

 

  • 1 vanillestokje
  • 300 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 150 g boter
  • 60 g poedersuiker

Bereiding

Rudolph’s Cupcakes (12 stuks)

  • Wel de krenten circa 1 uur in warm water.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rooster de pecannoten circa 8 minuten en hak in stukjes.
  • Smelt de boter.
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, en de speculaaskruiden.
  • Meng ei, melk en gesmolten boter door het droge mengsel.
  • Spatel de krenten en de gehakte pecannoten erdoor.
  • Verdeel de cupcakevormen over de cupcake tray.
  • Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.
  • Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 

Cosmopolitan Cupcakes (12 stuks)

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en het zout.
  • Meng in een andere kom het ei, melk en de zonnebloemolie.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en de limoen en voeg toe aan het melkmengsel.
  • Bewaar de sinaasappel en limoen voor de garnering.
  • Meng het droge mengsel door het natte mengsel en meng de cranberry’s erdoor.
  • Verdeel de cupcakevormen over de cupcake tray.
  • Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.
  • Bak de cupcakes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Cranberry compote

  • Breng de cranberry’s met de suiker en het water aan de kook.
  • Kook in circa 15 minuten tot een compote en laat afkoelen. 

Botercrème

  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Houd een scheutje melk achter.
  • Breng de rest van de melk samen met het vanillemerg en de suiker aan de kook.
  • Roer de eidooiers met het scheutje melk en de bloem los.
  • Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
  • Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  • Roer de boter met de poedersuiker luchtig.
  • Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème.
  • Roer de afgekoelde cranberry compote erdoor.

Zandkoekjes

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Zeef de bloem boven het aanrecht en maak er een kuiltje in.
  • Meng in het kuiltje poedersuiker, ei en boter.
  • Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een egaal deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van circa 5 mm
  • Steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Tip: als je restjes deeg overhoudt, kun je dit invriezen om later nog eens te gebruiken.

Garnering Zandkoekjes

  • Maak met de stempelletters de namen afzonderlijk de namen
  • Plak ze op de daarvoor bestemmend liniaal/plaatje (in spiegelbeeld)
  • Draai om en druk ze, vóór het bakken, in het deeg
  • Haal je plaatje weg. Je ziet nu de namen in de diepte (omgekeerd reliëf) staan
  • Na het bakken kan je deze naar believen vullen bv met gesmolten chocolade

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten