Crunchy cheesecake uit NY

Crunchy cheesecake uit New York

Omschrijving

| Dessert uit New York/ 8 punten

| ruim een uur

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 600 verse kaas
  • 200 g zure room
  • 75 g boter
  • 150 g petit-beurre koekjes
  • 3 el. ahornsiroop
  • 150 g suiker
  • 3 el. bloem

Bereiding

15 min / 20 min in de koelkast/ 45 min in de oven
  1. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). 
  3. Rasp de schil van de sinaasappel. 
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  5. Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel over de bodem van een springvorm (Ø 23 cm).
  6. Druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.
  7. Maak ondertussen de vulling: meng de verse kaas met de suiker tot een romige massa.
  8. Voeg daarna de zure room en de sinaasappelzeste toe en meng goed.
  9. Roer er de bloem onder en voeg ten slotte een voor een de eieren toe.
  10. Verdeel de vulling over de springvorm.
  11. Giet er de ahornsiroop in cirkeltjes over.
  12. Zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Laat de taart afkoelen in de oven en laat de ovendeur op een kier staan. Zo zal de taart niet te veel barsten.
Voedingswaarde
Energie: 605 Kcal Eiwitten: 11,1gr Vetten: 43,3 gr Koolhydraten: 41,8 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten