Crunchy cheesecake uit New York
Omschrijving
Desserts | uit New York | 8 punten
Bereidingstijd ruim een uur
Bron: 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 3 eieren
- 600 verse kaas
- 200 g zure room
- 75 g boter
- 150 g petit-beurrekoekjes
- 3 eetl. ahornsiroop
- 150 g suiker
- 3 eetl. bloem
Bereiding (15 min. + 20 min. in de koelkast + 45 min. in de oven)
- Smelt de boter in een steelpan.
- Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Rasp de schil van de sinaasappel.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel over de bodem van een springvorm (Ø 23 cm).
- Druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling: meng de verse kaas met de suiker tot een romige massa.
- Voeg daarna de zure room en de sinaasappelzeste toe en meng goed.
- Roer er de bloem onder en voeg ten slotte een voor een de eieren toe.
- Verdeel de vulling over de springvorm.
- Giet er de ahornsiroop in cirkeltjes over.
- Zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart afkoelen in de oven en laat de ovendeur op een kier staan. Zo zal de taart niet te veel barsten.
Voedingswaarde
- Energie: 605 kcal
- Eiwitten: 11.1 g
- Vetten: 43.3 g
- Koolhydraten: 41.8 g