Crunchy cheesecake uit New York
Omschrijving
| Dessert uit New York/ 8 punten
| ruim een uur
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 3 eieren
- 600 verse kaas
- 200 g zure room
- 75 g boter
- 150 g petit-beurre koekjes
- 3 el. ahornsiroop
- 150 g suiker
- 3 el. bloem
Bereiding
15 min / 20 min in de koelkast/ 45 min in de oven
- Smelt de boter in een steelpan.
- Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Rasp de schil van de sinaasappel.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel over de bodem van een springvorm (Ø 23 cm).
- Druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling: meng de verse kaas met de suiker tot een romige massa.
- Voeg daarna de zure room en de sinaasappelzeste toe en meng goed.
- Roer er de bloem onder en voeg ten slotte een voor een de eieren toe.
- Verdeel de vulling over de springvorm.
- Giet er de ahornsiroop in cirkeltjes over.
- Zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart afkoelen in de oven en laat de ovendeur op een kier staan. Zo zal de taart niet te veel barsten.
Voedingswaarde
Energie: 605 Kcal | Eiwitten: 11,1gr | Vetten: 43,3 gr | Koolhydraten: 41,8 gr |