Crunchy cheesecake uit New York
Omschrijving
 | Dessert uit New York/ 8 punten
 | ruim een uur
 | 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 1 sinaasappel
 - 3 eieren
 - 600 verse kaas
 - 200 g zure room
 - 75 g boter
 - 150 g petit-beurre koekjes
 - 3 el. ahornsiroop
 - 150 g suiker
 - 3 el. bloem
 
Bereiding
15 min / 20 min in de koelkast/ 45 min in de oven
- Smelt de boter in een steelpan.
 - Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
 - Rasp de schil van de sinaasappel.
 - Verwarm de oven voor op 160 °C.
 - Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en verdeel over de bodem van een springvorm (Ø 23 cm).
 - Druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.
 - Maak ondertussen de vulling: meng de verse kaas met de suiker tot een romige massa.
 - Voeg daarna de zure room en de sinaasappelzeste toe en meng goed.
 - Roer er de bloem onder en voeg ten slotte een voor een de eieren toe.
 - Verdeel de vulling over de springvorm.
 - Giet er de ahornsiroop in cirkeltjes over.
 - Zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.
 - Laat de taart afkoelen in de oven en laat de ovendeur op een kier staan. Zo zal de taart niet te veel barsten.
 
Voedingswaarde
| Energie: 605 Kcal | Eiwitten: 11,1gr | Vetten: 43,3 gr | Koolhydraten: 41,8 gr |