Crumblecake met abrikozen en blauw bessen

Omschrijving

Bakkerij | Dessert | 10 personen
Bereidingstijd: 20 min + 45 min in de oven
Bron: 2017.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque elke keer anders

Ingrediënten

  • 10 abrikozen
  • 250 g blauwe bessen
  • 200 g boter
  • 150 g vanilleyoghurt
  • 3 eieren
  • 2 eetl. melk
  • 225 g rietsuiker
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 1 koffiel. bakpoeder

Voor de crumble:

  • 25 g koude boter
  • 3 eetl. zelfrijzende bloem
  • 3 eetl. rietsuiker
  • 1 koffiel. kaneel

Bereiding (20 min + 45 min in de oven)

  1. Snij de abrikozen in 4 partjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Meng 200 g boter met 225 g rietsuiker, 225 g zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de eieren en de melk.
  4. Klop tot een romig mengsel.
  5. Giet het deeg in een grote ovenschaal met bakpapier en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Meng intussen alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg.
  7. Haal de cake uit de oven (de oven mag aan blijven).
  8. Verdeel de yoghurt over de cake, leg er het fruit op en bestrooi met de crumble.
  9. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.
  10. Afwerking: snij de cake in stukken en serveer warm, lauw of koud.

Drankadvies

Andere dranken: Graindor Santos Brazilië

Voedingswaarde

  • Energie: 428 kcal
  • Eiwitten: 5.5 g
  • Vetten: 20.4 g
  • Koolhydraten: 53.5 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten