Crumblecake met abrikozen en blauw bessen

Omschrijving

| Dessert/ 10 pers 

| 20 min + 45 min in de oven

| 2017.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque elke keer anders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 10 abrikozen
  • 250 g blauwe bessen
  • 200 g boter
  • 150 g vanilleyoghurt
  • 3 eieren
  • 2 el. melk
  • 225 g rietsuiker
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 1 klp. bakpoeder

Voor de crumble

  • 25 g koude boter
  • 3 el. zelfrijzende bloem
  • 3 el. rietsuiker
  • 1 klp. kaneel

Bereiding

  1. Snij de abrikozen in 4 partjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Meng 200 g boter met 225 g rietsuiker, 225 g zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de eieren en de melk.
  4. Klop tot een romig mengsel.
  5. Giet het deeg in een grote ovenschaal met bakpapier en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Meng intussen alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg.
  7. Haal de cake uit de oven (de oven mag aan blijven).
  8. Verdeel de yoghurt over de cake, leg er het fruit op en bestrooi met de crumble.
  9. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.
  10. Afwerking: snij de cake in stukken en serveer warm, lauw of koud.
    Drankadvies
    Wijn: Graindor Santos Brazilië
    Bier:
    Voedingswaarde
    Energie: 428 Kcal Eiwitten: 5,5 gr Vetten: 20,4 gr Koolhydraten: 53,5 gr

    Categorieën

    Print Friendly, PDF & Email