Crumblecake met abrikozen en blauw bessen
Omschrijving
| Dessert/ 10 pers
| 20 min + 45 min in de oven
| 2017.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque elke keer anders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 10 abrikozen
- 250 g blauwe bessen
- 200 g boter
- 150 g vanilleyoghurt
- 3 eieren
- 2 el. melk
- 225 g rietsuiker
- 225 g zelfrijzende bloem
- 1 klp. bakpoeder
Voor de crumble
- 25 g koude boter
- 3 el. zelfrijzende bloem
- 3 el. rietsuiker
- 1 klp. kaneel
Bereiding
- Snij de abrikozen in 4 partjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng 200 g boter met 225 g rietsuiker, 225 g zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de eieren en de melk.
- Klop tot een romig mengsel.
- Giet het deeg in een grote ovenschaal met bakpapier en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg.
- Haal de cake uit de oven (de oven mag aan blijven).
- Verdeel de yoghurt over de cake, leg er het fruit op en bestrooi met de crumble.
- Zet nog 15 à 20 min. in de oven.
- Afwerking: snij de cake in stukken en serveer warm, lauw of koud.
Drankadvies
Wijn: | Graindor Santos Brazilië |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 428 Kcal | Eiwitten: 5,5 gr | Vetten: 20,4 gr | Koolhydraten: 53,5 gr |