Crumble met ananas en mango
Omschrijving
| Desserts/ 8 pers
| 15 min + 25 min in de oven
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 passievruchten
- 1 ananas
- 1 mango
- 100 g boter
- 50 g gemalen kokosnoot
- 100 g bloem
- 100 g rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 vanillestokje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
- Snij het vruchtvlees van de ananas en de mango in blokjes van 1 cm.
- Doe het fruit in een ovenschaal en meng met de vanillesuiker en de vanillezaadjes.
- Doe de bloem, de rietsuiker en het kokospoeder in een mengkom.
- Voeg de boter in klontjes toe en kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het deeg over het fruit.
- Zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Snij ondertussen de passievruchten in 4.
- Afwerking: verdeel de crumble over de borden en schik er telkens 2 partjes passievrucht naast.
Voedingswaarde
Energie: 296 Kcal | Eiwitten: 3,0 gr | Vetten: 14,3 gr | Koolhydraten: 38,1 gr |