Crumble met ananas en mango

Omschrijving

 | dessert | 8 pers

 | 15 min + 25 min in de oven

 | 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Ingrediënten

  • 4 passievruchten
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 100 g boter
  • 50 g gemalen kokosnoot
  • 100 g bloem
  • 100 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
  3. Snij het vruchtvlees van de ananas en de mango in blokjes van 1 cm.
  4. Doe het fruit in een ovenschaal en meng met de vanillesuiker en de vanillezaadjes.
  5. Doe de bloem, de rietsuiker en het kokospoeder in een mengkom.
  6. Voeg de boter in klontjes toe en kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
  7. Verdeel het deeg over het fruit.
  8. Zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.
  9. Snij ondertussen de passievruchten in 4.
  10. Afwerking: verdeel de crumble over de borden en schik er telkens 2 partjes passievrucht naast.

Voedingswaarde

  • Energie: 296 Kcal
  • Koolhydraten: 38,1 gr
  • Eiwitten: 3,0 gr
  • Vetten: 14,3 gr