Crème van pompoen en appel met krokante cervelaat
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| ± 50 min
| 2015.10 – Dirk, magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- zout
- verse kervel
- 3 el boter
- 400 cc appelsap
- 200 g cervelaatworst
- 800 g pompoenvruchtvlees
- 3 el suiker
- 4 el azijn (of citroensap)
- Extra benodigdheden: magnetron, staafmixer of keukenmachine.
Bereiding
- Verwarm de oven op 60°C.
- Verhit de azijn en suiker met iets zout in een diep bord in de magnetron, zodat de suiker oplost.
- Snijd met een dunschiller wat linten van de pompoen en leg de linten in de nog warme azijn (citroensap) en laat marineren.
- Snijd de rest van de pompoen klein en stoof deze in circa vijfentwintig minuten met de helft van het sap in een lage pan met deksel.
- Verwarm vast de borden in de oven.
- Snijd de cervelaat in blokjes van een bij een centimeter.
- Verwarm een anti aanbakpan op matig vuur en bak het vlees vijf tot tien minuten tot het krokant is.
- Zet dan het vuur uit.
- Pureer de pompoen met de andere helft van het appelsap, voeg zo nodig nog wat sap toe om een dikke crème te krijgen.
- Druk met een soeplepel door een keukenzeef en breng op smaak met zout, se boter en wat van de gebruikte azijn.
- Houd warm in de pan.
- Dep de pompoenlinten droog met keukenpapier.
- Warm de cervelaat nog even op.
- Serveer de crème in de warme borden en bestrooi met de cervelaat en wat kleine druppels van het bakvet.
- Garneer met de pompoenlinten en takjes kervel.
Drankadvies
Wijn: |
Verdicchio dei Castelli di Jesi |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 375 Kcal | Eiwitten: 10 gr | Vetten: 26 gr (13g verz) | Koolhydraten: 24 gr |