Creamcheese ball
heerlijk op bv een borrelplankOmschrijving
| hapjes met kaas/ ± 10 pers
| ± paar min + nachtje laten rusten
| 24Kitchen, Rudolph van Veen, “Feestelijke recepten”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g verse roomkaas
- 200 g geraspte Cheddar
- 40 g aardbeienjam (2 el)
- 1 klein teentje knoflook
- ½ tl zout
- 6-8 druppels tabasco
- ¼ bosje bieslook
- 150 g pecannoten
Bereiding
- Roer in de mixer met roerwerk of met de hand de roomkaas glad.
- Snijd de knoflook fijn.
- Voeg de cheddar, jam, zout, tabasco en de knoflook toe en meng goed door.
- Leg de kaasmassa in een laagje plasticfolie en rol tot een grote bal en leg het in een kom in de koelkast.
- Laat de bal een nacht liggen in de koelkast om de smaken in te laten trekken en op te stijven.
- Snijd de bieslook fijn, hak de noten.
- Meng de gehakte noten en de bieslook.
- Rol de kaasbol erdoorheen zodat deze aan alle kanten bedekt is.
- Leg de kaasbol op een schaal.
- Serveer met toastjes of stokbrood bij. Of bv met de rozemarijn-zaden-crackers