Creamcheese ball

heerlijk op bv een borrelplank

Omschrijving

| hapjes met kaas/ ± 10 pers

| ± paar min + nachtje laten rusten

| 24Kitchen, Rudolph van Veen, “Feestelijke recepten”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g verse roomkaas
  • 200 g geraspte Cheddar
  • 40 g aardbeienjam (2 el)
  • 1  klein teentje knoflook
  • ½ tl zout
  • 6-8 druppels tabasco
  • ¼ bosje bieslook
  • 150 g pecannoten

Bereiding

  1. Roer in de mixer met roerwerk of met de hand de roomkaas glad.
  2. Snijd de knoflook fijn.
  3. Voeg de cheddar, jam, zout, tabasco en de knoflook toe en meng goed door.
  4. Leg de kaasmassa in een laagje plasticfolie en rol tot een grote bal en leg het in een kom in de koelkast.
  5. Laat de bal een nacht liggen in de koelkast om de smaken in te laten trekken en op te stijven.
  6. Snijd de bieslook fijn, hak de noten.
  7. Meng de gehakte noten en de bieslook.
  8. Rol de kaasbol erdoorheen zodat deze aan alle kanten bedekt is.
  9. Leg de kaasbol op een schaal.
  10. Serveer met toastjes of stokbrood bij.  Of bv met de rozemarijn-zaden-crackers

Categorieën