Cranberry-ijs met sinaasappelsabayon

heerlijke verleiding, zalig zoet in de winter met een bijzondere topping

Omschrijving

| dessert/ 4 pers

| ± 30 min

| 2012.12 – foldertjes van Mora

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 ltr roomijs
  • 1 potje cranberrycompote
  • 1 sinaasappel
  • 3 eidooiers
  • 3 el suiker
  • 150 ml prosecco
  • blaadjes munt of citroenmelisse als garnering

Bereiding

  1. haal het ijs uit de diepvries
  2. verwarm de cranberrycompote zonder te koken
  3. schep deze door het ijs tot rode strepen ontstaan
  4. zet het ijs terug in de diepvries
  5. boen de sinaasappel schoon
  6. rasp 1 el van de schil.
  7. schil de sinaasappel dik en snij d de vrucht in plakjes. 
  8. klop de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig.
  9. klop de sinaasappelrasp erdoor.
  10. zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt (=au bain-marie)
  11. giet de prosecco er in en dun straaltje bij en klop goed tot het mengsel lichtgebonden en schuimig is zonder te koeken
  12. verdeel bollen ijs over coupes of schaaltjes
  13. giet er een beetje lawuwarme saus over en garneer met een plak sinaasppel en een blaadje munt. 
Drankadvies
Wijn: een droge zoet witte wijn, zoals Prosecco van Canevari
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email