Couscoussalade met spinazie en witte kaas

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ salade/ vegetarisch/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| 2022.05.01 – info kaartjes AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 450 gr tuinerwten (diepvries)
  • 300 gr couscous
  • 1 citroen
  • 200 gr spinazie
  • 110 gr witte kaas(blokjes)  45+ in olie zoals Apetina
  • 1 el honing
  • 1 bakje peterselie
  • 1 bakje koriander
  • 1 bakje munt
  • 185 gr granaatappelpitjes
  • 40 gr gezouten pecannoten

Bereiding

  1. Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  4. Snijd de spinazie grof.
  5. Haal de blaadjes van de peterselie, koriander en munt.
  6. Doe 5 el olie uit het potje witte-kaasblokjes, de honing, het citroensap, -rasp, de peterselie, koriander en de helft van de muntblaadjes in een hoge beker en pureer tot een gladde dressing.
  7. Doe de tuinerwten, couscous, spinazie, witte-kaasblokjes, granaatappelpitjes en de dressing in een grote kom en schep goed om.
  8. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  9. Verdeel de couscoussalade over diepe borden en bestrooi met de resterende muntblaadjes.
  10. Hak de pecannoten grof en verdeel over de salades.

TIP: als variatie als je kiest om niet vegetarisch te eten; meng dan als variatie eens 2 schalen gerookte kipreepjes (à 150 g) door de salade.

Drankadvies
Wijn: Lindeman’s South Africa Rosé
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 775 Kcal Vetten: 39 gr
waarvan verz. vetzuren: 5 gr
Koolhydraten: 78 gr
waarvan suikers: 15 gr
Eiwitten: 22 gr Vezels: 12 gr Natrium: 0,6 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email