Couscoussalade met ribbetjes

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vlees | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder. Barbecue 

Ingrediënten

  • 1.5 kg ribbetjes (beenhouwerij)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 bosje radijzen
  • 0.5 komkommer
  • 2 limoenen (alleen het sap)
  • 0.5 plantje koriander (vers)
  • 1 rood pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g tarwegriesmeel (couscous)
  • 400 g groene peulbonen (blik)
  • 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding (± 20 min. + 15 min.)

Bereiding in de keuken (± 20 min.)

  1. Doe de couscous in een mengkom en overgiet met de groentebouillon en de olijfolie.
  2. Laat 10 min. zwellen en maak daarna los met een vork.
  3. Plet de knoflookteentjes en snipper de koriander fijn.
  4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en haal er met een koffielepel de zaadlijsten uit.
  5. Snij vervolgens de komkommer en de tomaten in halvemaantjes.
  6. Snij de radijzen in schijfjes.
  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in mooie, lange plakjes. Besprenkel met het limoensap.
  8. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
  9. Doe de uitgelekte peulbonen, de radijsjes, de komkommer, de tomaten, het geplette knoflook, het rode pepertje en de koriander in een mengkom.
  10. Voeg de cayennepeper toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
  11. Meng de couscous met de groenten en voeg op het einde voorzichtig de plakjes avocado toe.

Bereiding op de barbecue (15 min.)

  1. Bak de ribbetjes 7 min. aan elke kant op een hete barbecue (of 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven).

Drankadvies:

Bier: Hopus, Sterk blond bier

Wijn: Laudum Nature Tempranillo, Alicante – Spanje

Voedingswaarde

  • Energie: 776 kcal
  • Eiwitten: 51.3 g
  • Vetten: 35.5 g
  • Koolhydraten: 61.7 g