Couscoussalade met ribbetjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min.
| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder. Barbecue
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1.5 kg ribbetjes (spareribs)
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 bosje radijzen
- 0.5 komkommer
- 2 limoenen (alleen het sap)
- 0.5 plantje koriander (vers)
- 1 rood pepertje
- 2 teentjes knoflook
- 250 g tarwegriesmeel (couscous)
- 400 g groene peulbonen (blik)
- 3 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
- 1 el. olijfolie
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout
Bereiding
Bereiding in de keuken (±20 min)
- Doe de couscous in een mengkom en overgiet met de groentebouillon en de olijfolie.
- Laat 10 min. zwellen en maak daarna los met een vork.
- Plet de knoflookteentjes en snipper de koriander fijn.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en haal er met een koffielepel de zaadlijsten uit.
- Snij vervolgens de komkommer en de tomaten in halvemaantjes.
- Snij de radijzen in schijfjes.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in mooie, lange plakjes. Besprenkel met het limoensap.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn.
- Doe de uitgelekte peulbonen, de radijsjes, de komkommer, de tomaten, het geplette knoflook, het rode pepertje en de koriander in een mengkom.
- Voeg de cayennepeper toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
- Meng de couscous met de groenten en voeg op het einde voorzichtig de plakjes avocado toe.
Bereiding op de BBQ (15 min)
- Bak de ribbetjes 7 min. aan elke kant op een hete barbecue (of 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven).
Drankadvies
Wijn: | Laudum Nature Tempranillo, Alicante – Spanje |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 776 Kcal | Eiwitten: 51,3 gr | Vetten: 35,5 gr | Koolhydraten: 61,7 gr |