Couscoussalade met spinazie en witte kaas
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ salade/ vegetarisch/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| 2022.05.01 – info kaartjes AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 450 gr tuinerwten (diepvries)
- 300 gr couscous
- 1 citroen
- 200 gr spinazie
- 110 gr witte kaas(blokjes) 45+ in olie zoals Apetina
- 1 el honing
- 1 bakje peterselie
- 1 bakje koriander
- 1 bakje munt
- 185 gr granaatappelpitjes
- 40 gr gezouten pecannoten
Bereiding
- Kook de tuinerwten 5 min., giet af en laat uitlekken in een vergiet.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Snijd de spinazie grof.
- Haal de blaadjes van de peterselie, koriander en munt.
- Doe 5 el olie uit het potje witte-kaasblokjes, de honing, het citroensap, -rasp, de peterselie, koriander en de helft van de muntblaadjes in een hoge beker en pureer tot een gladde dressing.
- Doe de tuinerwten, couscous, spinazie, witte-kaasblokjes, granaatappelpitjes en de dressing in een grote kom en schep goed om.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de couscoussalade over diepe borden en bestrooi met de resterende muntblaadjes.
- Hak de pecannoten grof en verdeel over de salades.
TIP: als variatie als je kiest om niet vegetarisch te eten; meng dan als variatie eens 2 schalen gerookte kipreepjes (à 150 g) door de salade.
Drankadvies
Wijn: | Lindeman’s South Africa Rosé |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 775 Kcal | Vetten: 39 gr waarvan verz. vetzuren: 5 gr |
Koolhydraten: 78 gr waarvan suikers: 15 gr |
Eiwitten: 22 gr | Vezels: 12 gr | Natrium: 0,6 g |