Bloemkoolcouscous

Omschrijving

| |Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 20 min

| 2016, herfst seizoenmagazine Plus

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie extra vièrge
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 4 el platte peterselie fijngehakt
  • 4 el koriander fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr kabeljauwfilet (drooggedept)

Bereiding

  1. maal in de keukenmachine de bloemkoolroosje fijn tot ze de structuur van couscous hebben of doe dit in kleinere porties met een staafmixer
  2. doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de rode peper toe
  3. rasp de groene schil van de limoen en voeg de rasp toe aan de bloemkool
  4. halveer de limoen, knijp de helften boven de bloemkool uit
  5. voeg ook de olijfolie sjalot, peterselie en koriander toe en schep goed om.
  6. breng de bloemkoolcouscous op smaak met zout en peper
  7. verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 2-3 min per kant gaat
  8. breng op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolcouscous
Voedingswaarde
Energie: 345 Kcal Vetten: 22 gr
waarvan verz. vetzuren: 3 gr
Koolhydraten: 7 gr
waarvan suikers: 5 gr
Eiwitten: 26 gr Vezels: — gr Natrium: 0,2 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email