Bloemkoolcouscous

Omschrijving

bloemkool | hoofdgerecht | couscous,  groenten | 4 pers

tijd | 20 min

bron | herfst 2016, seizoenmagazine Plus

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (in roosjes)
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 4 el platte peterselie fijngehakt
  • 4 el koriander fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr kabeljauwfilet (drooggedept)

Bereiding

  1. maal in de keukenmachine de bloemkoolroosje fijn tot ze de structuur van couscous hebben of doe dit in kleinere porties met een staafmixer
  2. doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de rode peper toe
  3. rasp de groene schil van de limoen en voeg de rasp toe aan de bloemkool
  4. halveer de limoen, knijp de helften boven de bloemkool uit
  5. voeg ook de olijfolie sjalot, peterselie en koriander toe en schep goed om.
  6. breng de bloemkoolcouscous op smaak met zout en peper
  7. verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 2-3 min per kant gaat
  8. breng op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolcouscous

Voedingswaarde (pp):

  • 345 Kcal, 1450 kJ
  • 26 gr eiwit
  • 22 gr vet (waarvan verzadigd 3 gr)
  • 7 gr koolhydraten (waarvan 5 gr suikers)
  • 0,2 gr zout

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten