Omschrijving
| hoofdgerecht | couscous, groenten | 4 pers
| 20 min
| herfst 2016, seizoenmagazine Plus
Ingrediënten
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
- 1 limoen
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 4 el platte peterselie fijngehakt
- 4 el koriander fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 500 gr kabeljauwfilet (drooggedept)
Bereiding
- maal in de keukenmachine de bloemkoolroosje fijn tot ze de structuur van couscous hebben of doe dit in kleinere porties met een staafmixer
- doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de rode peper toe
- rasp de groene schil van de limoen en voeg de rasp toe aan de bloemkool
- halveer de limoen, knijp de helften boven de bloemkool uit
- voeg ook de olijfolie sjalot, peterselie en koriander toe en schep goed om.
- breng de bloemkoolcouscous op smaak met zout en peper
- verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets in 2-3 min per kant gaat
- breng op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolcouscous
Voedingswaarde (pp):
- 345 Kcal, 1450 kJ
- 26 gr eiwit
- 22 gr vet (waarvan verzadigd 3 gr)
- 7 gr koolhydraten (waarvan 5 gr suikers)
- 0,2 gr zout