Omschrijving:
Hoofdgerecht | pasta | couscous | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min
Bron: 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips
Ingrediënten:
- 800 gr kipfilet
- 300 gr voorgekookte couscous
- 100 gr witte pitloze druiven
- 567 gr ananasblokjes
- 2 dl gevogelte fond
- 100 gr mascarpone
- 2 el boter
- 3 takjes peterselie
- 1 el kippenkruiden
- p&z
- instant sausbinder
Bereidingswijze:
- Verwijder de druiven van de steeltjes
- Giet de ananasblokjes door een zeef en vang het sap op
- Snipper de peterselie heel fijn
- Snij de koppenborstfilets in lange repen van 2 a 3 cm breed en kruid met kippenkruiden
- Plaats de couscousbuiltjes in een grote kookpan en giet er 1 el kokend water over.
- Laat 1 min zwellen. Haal de zakjes uit het water en laat uitlekken
- Smelt 1 el boer in een braadpan en bak de kippenreepjes ong. 4 min gaar (afhankelijk van de dikte van de reepjes)
- Kruid nog eens met de kippenkruiden
- Haal de kippenreepjes uit de pan en hou warm
- Blus de pan met het ananassap en de gevogelte fond.
- Laat de saus voor de helft inkoken.
- Voeg de mascarpone en de peterselie toe.
- Kruid met peper en zout en bind eventueel met instant sausbinder
- Giet de couscous uit de zakjes en in een slakom.
- Roer er 1 el boeter onder en voeg de ananasblokjes en de druiven toe.
- Kruid met peper en zout
- Verdeel de couscous over de borden.
- Plaats er enkele kippenreepjes op en lepel de saus er rond.
Voedingswaarde:
- Energie: 754 kcal
- Eiwitten: 58,9 gr
- Koolhydraten: 80 gr
- Vetten: 22,2 gr
Drankadvies:
Tarapaca Merlot – Chili