Couscous kippenreepjes

Omschrijving

| |Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr kipfilet
  • 300 gr voorgekookte couscous
  • 100 gr witte pitloze druiven
  • 567 gr ananasblokjes
  • 2 dl gevogelte fond
  • 100 gr mascarpone
  • 2 el boter
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el kippenkruiden
  • p&z
  • instant sausbinder

Bereiding

  1. Verwijder de druiven van de steeltjes
  2. Giet de ananasblokjes door een zeef en vang het sap op
  3. Snipper de peterselie heel fijn
  4. Snij de koppenborstfilets in lange repen van 2 a 3 cm breed en kruid met kippenkruiden
  5. Plaats de couscousbuiltjes in een grote kookpan en giet er 1 el kokend water over.
  6. Laat 1 min zwellen. Haal de zakjes uit het water en laat uitlekken
  7. Smelt 1 el boer in een braadpan en bak de kippenreepjes ong. 4 min gaar (afhankelijk van de dikte van de reepjes)
  8. Kruid nog eens met de kippenkruiden
  9. Haal de kippenreepjes uit de pan en hou warm
  10. Blus de pan met het ananassap en de gevogelte fond.
  11. Laat de saus voor de helft inkoken.
  12. Voeg de mascarpone en de peterselie toe.
  13. Kruid met peper en zout en bind eventueel met instant sausbinder
  14. Giet de couscous uit de zakjes en in een slakom.
  15. Roer er 1 el boeter onder en voeg de ananasblokjes en de druiven toe.
  16. Kruid met peper en zout
  17. Verdeel de couscous over de borden.
  18. Plaats er enkele kippenreepjes op en lepel de saus er rond.

 

Drankadvies

Wijn:

Tarapaca Merlot – Chili

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 754 Kcal Eiwitten: 58,9 gr Vetten: 22,2 gr Koolhydraten: 80 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email