Couscous van broccolirijst

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 20 min

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De lentekeuken.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 gr broccoli
  • 400 gr couscous
  • 500 gr groene asperges
  • 5 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 el honing
  • ± thl gehakte tijm
  • 200 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 3 lente-uitjes/ bos-uitjes, in ringen
  • 100 gr blanke amandelen

Bereiding

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes
  2. Maal ze tot korrels in de keukenmachine
  3. Schep deze broccolirijst in een ruime schaal door de couscous.
  4. Snij de houtachtige onderkant van de asperges
  5. Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster ze 5-6 min in een hete grillpan, keer ze regelmatig om.
  6. Giet 300 ml kokend water over het couscous-broccolirijst mengsel, roer door en laat even staan.
  7. Meng het citroensap met de honing, tijm, rest van olijfolie, zout en peper tot een dressing
  8. Verdeel de asperges, geitenkaas en bosui over de couscous.
  9. Besprenkel et de dressing
  10. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht
Voedingswaarde
Energie: 880 Kcal Vetten: 39 gr
waarvan verz. vetzuren: 11 gr
Koolhydraten: 93 gr
Eiwitten: 33 gr Vezels: 12 gr Natrium: 70 mg

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email