Couscous van broccolirijst
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 20 min
| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De lentekeuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 gr broccoli
- 400 gr couscous
- 500 gr groene asperges
- 5 el olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 el honing
- ± thl gehakte tijm
- 200 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
- 3 lente-uitjes/ bos-uitjes, in ringen
- 100 gr blanke amandelen
Bereiding
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes
- Maal ze tot korrels in de keukenmachine
- Schep deze broccolirijst in een ruime schaal door de couscous.
- Snij de houtachtige onderkant van de asperges
- Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster ze 5-6 min in een hete grillpan, keer ze regelmatig om.
- Giet 300 ml kokend water over het couscous-broccolirijst mengsel, roer door en laat even staan.
- Meng het citroensap met de honing, tijm, rest van olijfolie, zout en peper tot een dressing
- Verdeel de asperges, geitenkaas en bosui over de couscous.
- Besprenkel et de dressing
- Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht
Voedingswaarde
Energie: 880 Kcal | Vetten: 39 gr waarvan verz. vetzuren: 11 gr |
Koolhydraten: 93 gr |
Eiwitten: 33 gr | Vezels: 12 gr | Natrium: 70 mg |