Courgettesoep

met citroen-walnoottopping

Omschrijving

| Soepen/ 4-6 pers

| 25 min

| Verspakket Plus; juni 2021

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 groene courgettes
  • 1 gele courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • takje verse peterselie
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 citroen
  • 1 handje walnoten (ongeveer 25 gr)
  • klontje boter (om je groenten te stoven)
  • 1 el Citroenolie (voor je topping)
  • 1 ltr water

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn, snij de courgettes in blokjes.
  3. Fruit de ui met de knoflook in de olie (boter) goudgeel
  4. Haal een eetlepel gestoofde uitjes uit de pan en houdt apart
  5. Voeg de courgettes toe en laat ong 5 min meestoven
  6. Breng 1 ltr water toe met de bouillonblokjes, breng aan de kook en laat 10 min zachtjes verder koken/garen.
  7. Pureer tenslotte de soep met de staafmixer of een blender
  8. Maak van het apart gehouden gestoofd uitje samen met citroenzeste en gehakte walnoten en een eetlepel olie, een topping in een kommetje
  9. Schep de soep heet in de borden en garneer met de citroen-walnoottopping

TIP: de citroen kan je in schijfjes snijden en in een kan koud water doen, geef een frisse dorstlesser op een zomerse dag.

Voedingswaarde
Energie: 31 Kcal Vetten: 1.3 gr
waarvan verz. vetzuren: 0.2 gr
Koolhydraten: 3.2 gr
waarvan suikers 2,5 gr
Eiwitten: 1,3 gr Vezels: 0,7 gr Natrium: 0,7 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email