Courgettesoep
met citroen-walnoottoppingOmschrijving
| Soepen/ 4-6 pers
| 25 min
| Verspakket Plus; juni 2021
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 groene courgettes
- 1 gele courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- takje verse peterselie
- 2 groente bouillonblokjes
- 1 citroen
- 1 handje walnoten (ongeveer 25 gr)
- klontje boter (om je groenten te stoven)
- 1 el Citroenolie (voor je topping)
- 1 ltr water
Bereiding
- Maak de groenten schoon
- Snipper de ui en de knoflook fijn, snij de courgettes in blokjes.
- Fruit de ui met de knoflook in de olie (boter) goudgeel
- Haal een eetlepel gestoofde uitjes uit de pan en houdt apart
- Voeg de courgettes toe en laat ong 5 min meestoven
- Breng 1 ltr water toe met de bouillonblokjes, breng aan de kook en laat 10 min zachtjes verder koken/garen.
- Pureer tenslotte de soep met de staafmixer of een blender
- Maak van het apart gehouden gestoofd uitje samen met citroenzeste en gehakte walnoten en een eetlepel olie, een topping in een kommetje
- Schep de soep heet in de borden en garneer met de citroen-walnoottopping
TIP: de citroen kan je in schijfjes snijden en in een kan koud water doen, geef een frisse dorstlesser op een zomerse dag.
Voedingswaarde
Energie: 31 Kcal | Vetten: 1.3 gr waarvan verz. vetzuren: 0.2 gr |
Koolhydraten: 3.2 gr waarvan suikers 2,5 gr |
Eiwitten: 1,3 gr | Vezels: 0,7 gr | Natrium: 0,7 g |