Courgetteballetjes & rijst

Omschrijving:

Hoofdgerecht | groenten | rundvlees | 4 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel (voorjaar 2014)

Ingrediënten:

  • 500 gr gemarineerde runderreepjes
  • 4 ronde courgettes
  • 1 ui
  • 10 gedroogde tomaten
  • 250 gr witte rijst
  • 400 gr tomatenstukjes (blik)
  • 4 el olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • p&z

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af
  2. Snij intussen de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de ui fijn
  3. Hol de courgettes uit (hou de hoedjes apart) en snij het vruchtvlees in stukjes. Bestrijk de buitenkant van de courgettes met 2 el olijfolie en kruid e binnenkant met Provençaalse kruidenmix.
  4. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min., voeg de rijst en de gedroogde tomaten toe.
  5. Vul er de courgettes mee en zet het hoedje er teug op.
  6. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van e courgettes toe en bak 2 min. Kruid met Provençaalse mix. p&z
  7. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min sudderen. Mix tot een gladde saus.
  8. Afwerking: serveer de courgettes in de tomatensaus

Drankadvies:

Wijn: Emiliana Syrah, D.O. Rapel Valley – Chilli
Bier: Velle-Vue Gueuze

Voedingswaarde:

  • Energie: 543 Kcal
  • Eiwitten: 35,4 gr
  • Vetten: 15,2 gr
  • Koolhydraten: 67,4 gr

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten