Courgetteballetjes en rijst

Omschrijving

| Hoofdgerecht / 4 pers

| 30 min

| 2014 (voorjaar) Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr gemarineerde runderreepjes
  • 4 ronde courgettes
  • 1 ui
  • 10 gedroogde tomaten
  • 250 gr witte rijst
  • 400 gr tomatenstukjes (blik)
  • 4 el olijfolie
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af
  2. Snij intussen de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de ui fijn
  3. Hol de courgettes uit (hou de hoedjes apart) en snij het vruchtvlees in stukjes. Bestrijk de buitenkant van de courgettes met 2 el olijfolie en kruid e binnenkant met Provençaalse kruidenmix.
  4. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min., voeg de rijst en de gedroogde tomaten toe.
  5. Vul er de courgettes mee en zet het hoedje er teug op.
  6. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van e courgettes toe en bak 2 min. Kruid met Provençaalse mix. peper en zout
  7. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min sudderen. Mix tot een gladde saus.
  8. Afwerking: serveer de courgettes in de tomatensaus
Drankadvies
Wijn: Emiliana Syrah, D.O. Rapel Valley – Chilli
Bier: Velle-Vue Gueuze
Voedingswaarde
Energie: 543 Kcal Eiwitten: 35,4 gr Vetten: 15,2 gr Koolhydraten: 67,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email