Courgette-waterkerssoep en bruschetta met peer en kaas

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers (… eigen tekst)

| minder dan 60 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de soep

  • 2 bosjes waterkers
  • 1 courgette
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 1 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 saffraandraadjes
  • zwarte peper (molen), peper en zout

Voor de buschetta

  • 1 peer
  • 100 g blauwgeaderde kaas
  • 0.5 voorgebakken ciabatta
  • 4 walnootpitten
  • 2 eetl. olijfolie

Bereiding

Voorbereiding (20 min)
  1. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
  2. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
  3. Hak de ui grof.
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  5. Klop de room lichtjes op.
  6. Schil de peer en snij in fijne partjes.
  7. Snij de kaas in plakjes.
  8. Hak de walnootpitten grof.
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Bereiding zelf (30 min)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de grofgehakte ui, het fijngesnipperde pepertje en de saffraandraadjes 2 min. al roerend.
  2. Voeg de courgetteblokjes toe en laat opnieuw 2 min. stoven.
  3. Overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken en voeg dan 3/4 van de waterkers toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken.
  4. Snij intussen de halve ciabatta in 4 schuine sneetjes en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
  5. Zet de sneetjes 8 min. in de oven met de geoliede kant naar boven, tot ze licht geroosterd zijn.
  6. Beleg daarna met de plakjes peer en blauwgeaderde kaas.
  7. Bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
  8. Mix de soep en kruid met peper en zout. Roer er de helft van de opgeklopte room onder. 
Afwerking
  1. Verdeel de soep over de borden en besprenkel vluchtig met de rest van de room.
  2. Werk af met de rest van de waterkers en kruid met versgemalen zwarte peper.
  3. Geef er een bruschetta met peer en kaas bij.

 

Voedingswaarde

 

Energie: 413 Kcal Eiwitten: 11,8 gr Vetten: 29,1 gr Koolhydraten: 25,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email