Courgette-waterkerssoep en bruschetta met peer en kaas
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers (… eigen tekst)
| minder dan 60 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de soep
- 2 bosjes waterkers
- 1 courgette
- 1 rood pepertje
- 1 ui
- 1 dl room (min. 30 % V.G.)
- 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 1 eetl. olijfolie
- 2 saffraandraadjes
- zwarte peper (molen), peper en zout
Voor de buschetta
- 1 peer
- 100 g blauwgeaderde kaas
- 0.5 voorgebakken ciabatta
- 4 walnootpitten
- 2 eetl. olijfolie
Bereiding
Voorbereiding (20 min)
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
- Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
- Hak de ui grof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Klop de room lichtjes op.
- Schil de peer en snij in fijne partjes.
- Snij de kaas in plakjes.
- Hak de walnootpitten grof.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding zelf (30 min)
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de grofgehakte ui, het fijngesnipperde pepertje en de saffraandraadjes 2 min. al roerend.
- Voeg de courgetteblokjes toe en laat opnieuw 2 min. stoven.
- Overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. koken en voeg dan 3/4 van de waterkers toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken.
- Snij intussen de halve ciabatta in 4 schuine sneetjes en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
- Zet de sneetjes 8 min. in de oven met de geoliede kant naar boven, tot ze licht geroosterd zijn.
- Beleg daarna met de plakjes peer en blauwgeaderde kaas.
- Bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
- Mix de soep en kruid met peper en zout. Roer er de helft van de opgeklopte room onder.
Afwerking
- Verdeel de soep over de borden en besprenkel vluchtig met de rest van de room.
- Werk af met de rest van de waterkers en kruid met versgemalen zwarte peper.
- Geef er een bruschetta met peer en kaas bij.
Voedingswaarde
Energie: 413 Kcal | Eiwitten: 11,8 gr | Vetten: 29,1 gr | Koolhydraten: 25,9 gr |