Courgette lasagna met rucola

Omschrijving

| Hoofdgerecht | 4 pers  

| 30 min

| Winkelkaartje Plus, week 40, 2020

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 stuks courgettes
  • 1 stuk citroen
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram mozzarella
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 490 gram pastasaus tomaat
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram rucolamelange

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd dunne plakken van de courgetten in de lengte.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers uit.
  4. Meng de schil en het sap van de citroen door de ricotta heen en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. Snijd de mozzarella in plakken.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de Italiaanse groenten 5 min.
  7. Voeg de pastasaus en de kappertjes toe en laat voor een paar minuten pruttelen.
  8. Vet een ovenschaal in en bekleed met een dunne laag saus.
  9. Leg op de saus een laag courgette, vervolgd met een laag saus en een dun laagje ricotta.
  10. Herhaal dit totdat de schaal vol is en verdeel de mozzarella bovenop.
  11. Bak de courgette lasagne 20 min totdat de mozzarella goud gekleurd is.
  12. Snijd de lasagne in stukken, verdeel over 4 borden en serveer samen met rucola.

Tip: Garneer de rucola met pijnboompitten of walnoten.

Voedingswaarde
Energie: 476 Kcal Vetten: 22 gr
waarvan verz. vetzuren: 12 gr
Koolhydraten: 37 gr
waarvan suikers: 34 gr
Eiwitten: 29 gr Vezels: 8 gr

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email