Coulis maken van fruit
Voor het maken van een coulis kan je eigenlijk alle soorten fruit gebruiken. Het belangrijkste is dat je de verhouding bewaakt want deze is eigenlijk altijd hetzelfde. Een coulis is een heerlijke verfrissend sausje op bv ijs of een schaaltje vers fruit.Omschrijving
| Sausen/ vooral te gebruiken bij desserts of ijs
| ongeveer 10 min
| Van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr vers fruit (alle soorten)
- 80 gr fijne suiker (of 40 gr geleisuiker)
- sap van ½ limoen
Bereiding
- Was het fruit, weeg het af en breng het in een kookpannetje
- Voeg de suiker en het limoensap toe en breng samen aan de kook op een matig vuur
- Laat ± 2 a 3 min goed doorkoken en blijf vooral roeren om aanbranden te voorkomen
- Giet alles in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer
- Zeef deze pulp door met de bolle kant van een lepel te wrijven om zo het sap in een schone kom op te vangen
- Bewaar in een schone afgesloten glazen potje of flesje