Côte à l’os & krieltjes

Côte à l’os dry aged met romige broccoli en gefrituurde krieltjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| minder dan 60 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 côte à l’os holstein dry aged (700 gr)
  • 2 broccoli
  • 60 g rucola
  • 1 rood pepertje
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 citroen (enkel het sap)
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 75 g zure room
  • 1 el.. macadamia noten
  • 1 el. olijfolie
  • zeezout (molen)
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (25 min)
  1. Boen de krielaardappelen schoon. Kook 20 min. in de schil in licht gezouten water.
  2. Giet af en snij in 2 of in 4.
  3. Hak de macadamia noten grof.
  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringen.
  5. Verdeel de broccoli’s in roosjes.
  6. Snij de rode ui in heel fijne ringen.
  7. Snipper de platte peterselie fijn.
bereiding (30 min)
  1. Kook de broccoli 5 min. in licht gezouten water. Giet af.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode-uienringen en het rode pepertje 3 à 4 min.
  3. Kruid met peper en zout. Meng met de broccoliroosjes en de rucola.
  4. Verhit een pan en kruid ondertussen de côte à l’os met peper en zout.
  5. Leg het vlees met de vetkant naar onder in de pan en laat zo 1 min. bakken zodat het vet smelt (extra vetstof is niet nodig).
  6. Draai het vlees om en schroei de gekruide kant 2 min. dicht.
  7. Kruid opnieuw met peper en zout en draai het vlees om.
  8. Zet het vuur lager en bak nog ± 10 min. verder.
  9. Draai het vlees halverwege nog eens om.
  10. Meng intussen de zure room, het citroensap, de gehakte noten en de fijngesnipperde peterselie.
  11. Kruid met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
  12. Bak de krieltjes 1 à 2 min. in de frituurpan op 175 °C.
afwerking
  1. Snij het been en de dikke vetkant van het vlees.
  2. Snij het vlees in schuine sneetjes en kruid met zeezout.
  3. Serveer met de broccoli en de krieltjes.
Drankadvies
Wijn: Château La Tour du Pin Figeac, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
Bier: Corsendonk Agnus Tripel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 421Kcal Eiwitten: 43,6 gr Vetten: 12,4 gr Koolhydraten: 33,6 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten