Côte à l’os dry aged met romige broccoli en gefrituurde krieltjes
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Rundvlees | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Ingrediënten:
- 1 côte à l’os holstein dry aged (700 gr)
- 2 broccoli’s
- 60 g rucola
- 1 rood pepertje
- 0.5 plantje platte peterselie
- 0.5 citroen (enkel het sap)
- 600 g krielaardappelen
- 1 rode ui
- 75 g zure room
- 1 eetl. macadamianoten
- 1 eetl. olijfolie
- zeezout (molen)
- peper en zout
Voorbereiding (25 min.)
- Boen de krielaardappelen schoon. Kook 20 min. in de schil in lichtgezouten water.
- Giet af en snij in 2 of in 4.
- Hak de macadamianoten grof.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringen.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes.
- Snij de rode ui in heel fifijne ringen.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereidingswijze (30 min.):
- Kook de broccoli 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode-uiringen en het rode pepertje 3 à 4 min.
- Kruid met peper en zout. Meng met de broccoliroosjes en de rucola.
- Verhit een pan en kruid ondertussen de côte à l’os met peper en zout.
- Leg het vlees met de vetkant naar onder in de pan en laat zo 1 min. bakken zodat het vet smelt (extra vetstof is niet nodig).
- Draai het vlees om en schroei de gekruide kant 2 min. dicht.
- Kruid opnieuw met peper en zout en draai het vlees om.
- Zet het vuur lager en bak nog ± 10 min. verder.
- Draai het vlees halverwege nog eens om.
- Meng intussen de zure room, het citroensap, de gehakte noten en de fijngesnipperde peterselie.
- Kruid met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
- Bak de krieltjes 1 à 2 min. in de frituurpan op 175 °C.
Afwerking:
Snij het been en de dikke vetkant van het vlees. Snij het vlees in schuine sneetjes en kruid met zeezout. Serveer met de broccoli en de krieltjes.
Drankadvies:
- Bier: Corsendonk Agnus Tripel, Abdijbier
- Wijn: Château La Tour du Pin Figeac, A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
Voedingswaarde:
- Energie: 421 kcal
- Eiwitten: 43.6 g
- Vetten: 12.4 g
- Koolhydraten: 33.6 g