Cordon blue met sinaasappel-wortelslaatje en muntdressing
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2015.09.09 – Okay reclamefolder; Voordeel festival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 cordon blues
- 400 gr wortelen
- 2 sinaasappels
- 12 blaadjes munt
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie
- 1 el appelazijn (of witte wijnazijn)
- p&z
Bereiding
- rasp de wortelen doe ze in een slakom
- schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes snij de partjes van tussen de vliesjes.
- vang het sap op in een kommetje en knijp de rest uit.
- snij de rode in ringen
- snipper de munt fijn.
- verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de cordon blues 5 min aan elke kant goudbruin op een matig vuur
- roer voor de dressing het sinaasappelsap onder de (appel- of wijn)azijn en kruid met peper en zout.
- meng er de munt onder
- voeg de ui ringen en de sinaasappelpartjes toe aan de geraspte worden en overgiet met de muntdressing, meng alles goed onder elkaar
- serveer met gekookte of gebakken aardappelen