Cordon blue met sinaasappel-wortelslaatje en muntdressing

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 25 min

| 2015.09.09 – Okay reclamefolder; Voordeel festival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 cordon blues
  • 400 gr wortelen
  • 2 sinaasappels
  • 12 blaadjes munt
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 el appelazijn (of witte wijnazijn)
  • p&z  

Bereiding

  1. rasp de wortelen doe ze in een slakom
  2. schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes snij de partjes van tussen de vliesjes.
  3. vang het sap op in een kommetje en knijp de rest uit.
  4. snij de rode in ringen
  5. snipper de munt fijn.
  6. verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de cordon blues 5 min aan elke kant goudbruin op een matig vuur
  7. roer voor de dressing het sinaasappelsap onder de (appel- of wijn)azijn en kruid met peper en zout.
  8. meng er de munt onder
  9. voeg de ui ringen en de sinaasappelpartjes toe aan de geraspte worden en overgiet met de muntdressing, meng alles goed onder elkaar
  10. serveer met gekookte of gebakken aardappelen

Categorieën