Cordon bleu met wortelen en een fruitig sausje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 25 min

| 2017.01.11 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 cordon bleus
  • 800 gr wortelen
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 ui
  • 3 el boter
  • 2 el ananasconfituur
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit
  2. Snipper het uitje fijn
  3. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes
  4. Rits de blaadjes van de tijm eraf
  5. Kook de wortelen 10 min in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken
  6. Smelt 1 el boter in ee braadpan en bak de cordon bleus 4 a 5 min aan elke kant mooi bruin
  7. Smelt 1 el boter in een steelpannetje en stoof de uit glazig
  8. Voeg het sinaasappelsap en de ananasconfituur toe
  9. Laat 3 a 4 min inkoken
  10. Voeg de wortelen toe en werk af met peper en zout en de tijmblaadjes.
  11. Laat 6 min sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig om.
  12. Serveer met gebakken aardappelen

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email