Cordon bleu met broccolipuree
Omschrijving
Ingrediënten
- 4 cordon bleus
- 800 g aardappelen
- 2 broccoli’s
- 3 el. boter
- 1 dl melk
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
- Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe.
- Giet af en hou enkele roosjes broccoli apart voor de afwerking.
- Plet de aardappelen en de broccoli. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Meng met 1 el. boter en de melk.
- Smelt ondertussen 2 el. boter in een pan en bak de (oppervlakkig ontdooide) cordon bleu’s aan beide kanten goudbruin.
- Leg de cordon bleu’s in een ovenschaal en laat ze nog 8 à 10 min. garen in de voorverwarmde oven.
- Indien je Cordon bleu’s uit de diepvries gebruikt, laat u 15 min. bakken (dek eventueel af met aluminiumfolie).
- Blus de pan met een beetje water en schraap de raadresten los. (Bind eventueel met wat instantsausbinder.)
Tip: Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby vanaf ong 4 mnd.
Bereiding (30 min.)
1 Schil 100 g aardappelen en snij in stukken. Snij 100 g broccoli in roosjes.
2 Kook de aardappelen 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 12 min. de broccoli toe.
3 Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.
Drankadvies
- Bier: Postel Blond, Blond abdijbier
- Wijn: Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace, Wolfberger
Voedingswaarde
- Energie: 548 kcal
- Koolhydraten: 44.6 g
- Eiwitten: 40.1 g
- Vetten: 22.7 g