Cordon bleu met broccolipuree

Omschrijving

 | hoofdgerecht | 4 pers
 | ongeveer half uurtje
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 cordon bleus
  • 800 g aardappelen
  • 2 broccoli’s
  • 3 el. boter
  • 1 dl melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Verdeel de broccoli’s in roosjes.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
  5. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe.
  6. Giet af en hou enkele roosjes broccoli apart voor de afwerking.
  7. Plet de aardappelen en de broccoli. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Meng met 1 el. boter en de melk.
  8. Smelt ondertussen 2 el. boter in een pan en bak de (oppervlakkig ontdooide) cordon bleu’s aan beide kanten goudbruin.
  9. Leg de cordon bleu’s in een ovenschaal en laat ze nog 8 à 10 min. garen in de voorverwarmde oven.
  10. Indien je Cordon bleu’s uit de diepvries gebruikt, laat u 15 min. bakken (dek eventueel af met aluminiumfolie).
  11. Blus de pan met een beetje water en schraap de raadresten los. (Bind eventueel met wat instantsausbinder.)

Tip: Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby vanaf ong 4 mnd.

Bereiding (30 min.)
1 Schil 100 g aardappelen en snij in stukken. Snij 100 g broccoli in roosjes.
2 Kook de aardappelen 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 12 min. de broccoli toe.
3 Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.

Drankadvies

  • Bier: Postel Blond, Blond abdijbier
  • Wijn: Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’, A.O.P. Alsace, Wolfberger

Voedingswaarde

  • Energie: 548 kcal
  • Koolhydraten: 44.6 g
  • Eiwitten: 40.1 g
  • Vetten: 22.7 g