Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs

Omschrijving

 | gebak en/of dessert| 4 personen
 | een klein uurtje
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 bollen vanille-ijs
  • 500 g blauwe druiven (zonder pit)
  • 2 dl melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el. boter
  • 100 g bloem (+ 1 el.)
  • 80 g suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.
  3. Meng er voorzichtig 100 g bloem onder.
  4. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.
  5. Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 el. bloem.
  6. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
  7. Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.
  8. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
  9. De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
  10. Serveer tenslotte lauw met een bolletje vanilleijs

voedingswaarde

Energie: 454 kcal
Koolhydraten: 70.2 g
Eiwitten: 13.4 g
Vetten: 13.1 g