Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs

Omschrijving

| Dessert/ gebak/ 4 pers

| een klein uurtje

| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 bollen vanille-ijs
  • 500 g blauwe druiven (zonder pit)
  • 2 dl melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el. boter
  • 100 g bloem (+ 1 el.)
  • 80 g suiker

      Bereiding

      1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
      2. Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.
      3. Meng er voorzichtig 100 g bloem onder.
      4. Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.
      5. Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 el. bloem.
      6. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
      7. Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.
      8. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
      9. De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
      10. Serveer tenslotte lauw met een bolletje vanille-ijs
      Voedingswaarde
      Energie: 454 Kcal Eiwitten: 13,4 gr Vetten: 13,1 gr Koolhydraten: 70,2 gr

      Categorieën

      Print Friendly, PDF & Email