Clafoutis van blauwe druiven met vanille-ijs
Omschrijving
| Dessert/ gebak/ 4 pers
| een klein uurtje
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 bollen vanille-ijs
- 500 g blauwe druiven (zonder pit)
- 2 dl melk
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el. boter
- 100 g bloem (+ 1 el.)
- 80 g suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met de kloppers van de mixer tot een luchtige massa, die in volume is verdubbeld.
- Meng er voorzichtig 100 g bloem onder.
- Roer er daarna beetje bij beetje de melk onder.
- Vet een springvorm in met de boter en bestrooi met 1 el. bloem.
- Klop de overtollige bloem uit de vorm.
- Giet het deeg in de taartvorm en schik er de blauwe druiven op.
- Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
- De clafoutis is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
- Serveer tenslotte lauw met een bolletje vanille-ijs
Voedingswaarde
Energie: 454 Kcal | Eiwitten: 13,4 gr | Vetten: 13,1 gr | Koolhydraten: 70,2 gr |