Citroenrisotto & ansjovis

Omschrijving

rijst| 4 personen

tijd | 25 min

bron | juni 2015 – Lidle reclamefolder, Italiaanse recepten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr risotto rijst
  • 7 dl groentenbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 8 ansjovis filetjes
  • knoflook
  • 2 el geraspte kaas (Pecorino)
  • 2 el gehakte peterselie
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalotjes fijn en hak de asnjovis grof.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en de ansjovis aan.
  3. Voeg de risottorijst toe en schep deze om tot alle korrels een glanzend laagje hebben
  4. Verwarm de bouillon, schenk de witte wijn bij de rijst en schep reglematig om tot al het vocht is opgenomen.
  5. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe (voeg pas een nieuwe scheut toe als de bouillon is opgenomen)
  6. Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit.
  7. Roer aan het eind de citroensrasp, sap, Pecorino, knoflook en peterselie erdoor en breng het op smaak met peper.
  8. Garneer eventueel met de overgebleven ansjovisjes

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten