Citroenrisotto & ansjovis
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| juni 2015 – Lidle reclamefolder, Italiaanse recepten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 sjalotjes
- 2 el olijfolie
- 300 gr risotto rijst
- 7 dl groentebouillon
- 1 dl witte wijn
- 8 ansjovis filetjes
- knoflook
- 2 el geraspte kaas (Pecorino)
- 2 el gehakte peterselie
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Snipper de sjalotjes fijn en hak de ansjovis grof.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotjes en de ansjovis aan.
- Voeg de risottorijst toe en schep deze om tot alle korrels een glanzend laagje hebben
- Verwarm de bouillon, schenk de witte wijn bij de rijst en schep regelmatig om tot al het vocht is opgenomen.
- Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe (voeg pas een nieuwe scheut toe als de bouillon is opgenomen)
- Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen uit.
- Roer aan het eind de citroenrasp, sap, Pecorino, knoflook en peterselie erdoor en breng het op smaak met peper.
- Garneer eventueel met de overgebleven ansjovissen