Citroencake

Omschrijving

| bakkerij, cake

| bereiding 45 min, 50 min bakken

| 2012 januari, Koken-&-Genieten

Ingrediënten

  • 250 g zachte boter (+ een beetje)
  • 200 gr bloem (+ een beetje)
  • 200 gr suiker (+ 3 el)
  • 1 z vanillesuiker (of 1/2 thl) vanille extract
  • geraspte schil van een citroen
  • zout
  • 4 eieren
  • 50 gr maïzena
  • 2 thl bakpoeder
  • 2 el hazelnoten
  • 150 gr poedersuiker
  • een houten spies

Bereiding

  1. Vet een cakevorm (van ± 25 cm lang, min 1,5 ltr inhoud) in en bestrooi met een beetje bloem.
  2. Roer 250 gr boter, 200 gr suiker, de vanille, de geraspte citroenschil en een snufje zout romig in de keukenmachine.
  3. Roer de eieren één voor één erdoorheen
  4. Meng 200 gr bloem, de maïzena en het bakpoeder door elkaar en roer het bloemmengsel portie gewijs kort door het eimengsel.
  5. Verwarm de oven voor (elek: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: st 2)
  6. Verdeel het beslag over de cakevorm
  7. Bak ± 50 min in de oven.
  8. Laat de cake min 15 minuten afkoelen in de vorm
  9. Stort de cake uit de vorm, prik met een houten spies meerdere gaatjes in de cake en bedruppel de cake, op 3 el na, met het citroensap.
  10. Laat de cake verder afkoelen op een rooster
  11. Snijd de hazelnoten in dunnen plakjes
  12. Rooster de hazelnoten in een droge pan en laat ze afkoelen
  13. Meng voor het glazuur de poedersuiker en 3 el citroensap door elkaar en verdeel het glazuur over de cake.
  14. Strooi de hazelnoten ervoer.
  15. Laat het glazuur drogen