Citroencake
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 1 cake, 20 porties
| bereiding 45 min, 50 min bakken
| 2012 januari, Koken-&-Genieten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g zachte boter (+ een beetje)
- 200 gr bloem (+ een beetje)
- 200 gr suiker (+ 3 el)
- 1 z vanillesuiker (of 1/2 thl) vanille extract
- geraspte schil van een citroen
- zout
- 4 eieren
- 50 gr maïzena
- 2 thl bakpoeder
- 2 el hazelnoten
- 150 gr poedersuiker
- een houten spies
Bereiding
- Vet een cakevorm (van ± 25 cm lang, min 1,5 ltr inhoud) in en bestrooi met een beetje bloem.
- Roer 250 gr boter, 200 gr suiker, de vanille, de geraspte citroenschil en een snufje zout romig in de keukenmachine.
- Roer de eieren één voor één erdoorheen
- Meng 200 gr bloem, de maïzena en het bakpoeder door elkaar en roer het bloemmengsel portie gewijs kort door het eimengsel.
- Verwarm de oven voor (elek: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: st 2)
- Verdeel het beslag over de cakevorm
- Bak ± 50 min in de oven.
- Laat de cake min 15 minuten afkoelen in de vorm
- Stort de cake uit de vorm, prik met een houten spies meerdere gaatjes in de cake en bedruppel de cake, op 3 el na, met het citroensap.
- Laat de cake verder afkoelen op een rooster
- Snijd de hazelnoten in dunnen plakjes
- Rooster de hazelnoten in een droge pan en laat ze afkoelen
- Meng voor het glazuur de poedersuiker en 3 el citroensap door elkaar en verdeel het glazuur over de cake.
- Strooi de hazelnoten ervoer.
- Laat het glazuur drogen