Kleine citroencakjes, tulbandjes...

erg lekker, luchtig en makkelijk te maken

Omschrijving

| bakkerij/ 6 stuks

| ± 5 a 10 min voorbereiding/ 15 min bakken

| gezien op facebook, komt van Laura’s Bakery

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram Griekse yoghurt
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 ei (M)
  • 0,5 tl bakpoeder of iets meer
  • snuf zout
  • 65 gram bloem

Bereiding

  1. Je hebt in onderstaande receptuur de citroenrasp en -sap van ongeveer ¼ citroen nodig.
  2. Klop de boter en suiker romig.
  3. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel.
  4. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe.
  5. Bakpoeder, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een glad beslag.
  6. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
  7. Vet de mini tulbandvorm in en bestuif met bloem.
  8. Verdeel het beslag over de zes vormpjes en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
  9. Bak de min citroen tulbandjes in ongeveer 15 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en lichtbruin.
  10. Haal ze er direct uit en laat afkoelen op een rooster.
  11. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.
TIPS: 
  • Decoreer de kleine cakejes ook ens et wat mascarponeroom of roomkaasfrosting en verse frambozen
  • Gebruik eens wat gehakte pistachenootjes en/of stukjes witte chocolade door het beslag, vlak vóór je het beslag in de vormpjes giet

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email