Kleine citroencakjes, tulbandjes...
erg lekker, luchtig en makkelijk te makenOmschrijving
| bakkerij/ 6 stuks
| ± 5 a 10 min voorbereiding/ 15 min bakken
| gezien op facebook, komt van Laura’s Bakery
Ingrediënten
- 55 gram ongezouten roomboter
- 50 gram witte basterdsuiker
- 25 gram Griekse yoghurt
- 1 citroen rasp en sap
- 1 ei (M)
- 0,5 tl bakpoeder of iets meer
- snuf zout
- 65 gram bloem
Bereiding
- Je hebt in onderstaande receptuur de citroenrasp en -sap van ongeveer ¼ citroen nodig.
- Klop de boter en suiker romig.
- Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel.
- Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe.
- Bakpoeder, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een glad beslag.
- Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
- Vet de mini tulbandvorm in en bestuif met bloem.
- Verdeel het beslag over de zes vormpjes en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
- Bak de min citroen tulbandjes in ongeveer 15 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en lichtbruin.
- Haal ze er direct uit en laat afkoelen op een rooster.
- Bestuif eventueel met wat poedersuiker.
TIPS:
- Decoreer de kleine cakejes ook ens et wat mascarponeroom of roomkaasfrosting en verse frambozen
- Gebruik eens wat gehakte pistachenootjes en/of stukjes witte chocolade door het beslag, vlak vóór je het beslag in de vormpjes giet