Chocoladetaart rijkelijk belegd met zomerfruit

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 pers

| 30 min + 40min in de oven

| Libelle, jaargang en nr ?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de cake

  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 150 gr zachte boter
  • 150 gr platte kaas (kwark)
  • ½ klp kaneel
  • 4 el rhum
  • 100 gr hazelnootpoeder
  • 50 gr cacaopoeder

Voor de versiering

  • 200 gr roomkaas
  • Sap van 1 limoen
  • 60 gr poedersuiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 200 ml room
  • 300 gr gemengd zomerfruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen…)

Extra nodig

  • Springvorm van ± Ø 24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Splits de eieren.
  3. Klop het eiwit samen met de helft van de suiker stijf.
  4. Klop de rest van de suiker samen met de boter en de eidooiers witschuimig
  5. Klop er de rest van de smaakmakers door en schep er voorzicht het stijfgeklopte eiwit door.
  6. Stort het beslag in een met boter en bloemde bakvorm en schuif 40 min in de oven.
  7. Neem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm
  8. Meng voor de topping de roomkaas samen met het limoensap, de poedersuiker en de  vanillesuiker.
  9. Klop de room stijf en schep hem er voorzichtig door.
  10. Bestrijk de taart met de kaastopping, of vul een spuitzak met een kartelrand en spuit er roosjes mee.
  11. Spoel de vruchten en laat goed uitlekken.
  12. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de vruchten en serveer.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email