Chocoladetaart rijkelijk belegd met zomerfruit
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 pers
| 30 min + 40min in de oven
| Libelle, jaargang en nr ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de cake
- 5 eieren
- 150 gr suiker
- 150 gr zachte boter
- 150 gr platte kaas (kwark)
- ½ klp kaneel
- 4 el rhum
- 100 gr hazelnootpoeder
- 50 gr cacaopoeder
Voor de versiering
- 200 gr roomkaas
- Sap van 1 limoen
- 60 gr poedersuiker
- 2 el vanillesuiker
- 200 ml room
- 300 gr gemengd zomerfruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen…)
Extra nodig
- Springvorm van ± Ø 24 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit samen met de helft van de suiker stijf.
- Klop de rest van de suiker samen met de boter en de eidooiers witschuimig
- Klop er de rest van de smaakmakers door en schep er voorzicht het stijfgeklopte eiwit door.
- Stort het beslag in een met boter en bloemde bakvorm en schuif 40 min in de oven.
- Neem uit de oven, laat afkoelen en ontvorm
- Meng voor de topping de roomkaas samen met het limoensap, de poedersuiker en de vanillesuiker.
- Klop de room stijf en schep hem er voorzichtig door.
- Bestrijk de taart met de kaastopping, of vul een spuitzak met een kartelrand en spuit er roosjes mee.
- Spoel de vruchten en laat goed uitlekken.
- Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de vruchten en serveer.