Chocolade-frambozentaart
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 10 porties
| 45 min
| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g frambozen
- 175 g boter (+ 1 el)
- 5 eieren
- 100 g amandelpoeder
- 225 g pure chocolade
- 50 g witte chocolade
- 4 el. frambozenconfituur
- 140 g suiker
- 50 g zelfrijzende bloem
- 1 buisje vanillearoma
Voor de ganache
- 140 g pure chocolade
- 1 dl room
Bereiding
- Breek de pure chocolade in stukken.
- Plet 12 frambozen en meng met de confituur.
- Maak schilfers van de witte chocolade.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Smelt 225 g pure chocolade met 175 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Voeg het vanillearoma toe.
- Meng ondertussen het amandelpoeder met de bloem en een snuifje zout.
- Klop de eieren met de kloppers van een mixer in een kom tot hun volume verdubbeld is.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop nog 1 min.
- Roer de gesmolten chocolade onder de eieren.
- Voeg de helft van het amandelmengsel toe en meng.
- Voeg de rest toe en roer tot een homogeen beslag.
- Vet 2 springvormen (Ø 24 cm) in met 1 el. boter en verdeel er het beslag over.
- Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Neem de taarten uit hun vormen en laat afkoelen.
- Besmeer er één met de frambozenconfituur.
- Leg er de andere taart op.
- Voor de ganache: breng de room aan de kook in een steelpan.
- Neem van het vuur en smelt er 140 g pure chocolade in.
- Roer tot een dikke crème.
- Verdeel de ganache over de taart en versier met de rest van de frambozen.
- Laat afkoelen.
- Bestrooi met schilfers witte chocolade voor het opdienen.
- Tip U kan de taart versieren met witte paaseitjes.
Voedingswaarde
Energie: 496 Kcal | Vetten: 32,2 gr waarvan verz. vetzuren: 16,9 gr |
Koolhydraten: 41,3 gr waarvan suikers: 35,8 gr |
Eiwitten: 68 gr | Vezels: 5 gr | Natrium: 0,1 gr |